Rosetten på sniskan.. men vad gör väl dé??

Matte är ju lika stolt över mig iaf !!! =)

image70
(måste kanske fota om det där men men.... man ser ju nästan den fina rosetten hihi! Inte lätt när man nyss kommit hem o knappt kan stå stilla efter en hel dags äventyr på utställning.)

Klass hanar 4-6 månader:

5 månader, tilltalande hanvalp under utveckling. Maskulint välformat huvud med bra proportioner. Tilltalande uttryck. Ngt ljus nos. Bra hals dock aningen halsskinn. Bra manke o rygg, kunde vara aningen kortare i länden. Utmärkt förbröst o bröstkorg för åldern. Utmärkt benstomme. Rör sig mycket väl.

Domare: Maritha Östlund Holmsten


Kurs

Anmälde mig o Roffe till vårens valpkurs. Ska bli jättekul, vi tränar på lite här hemma varje dag men när man är amatör så är det bra att känna att man får lite tips o råd från andra. Sen är det ju super att redan nu vänja honom med miljön med alla hundar, dofter människor. Förhoppningsvis kommer vi ju att spendera rätt mkt tid på klubben åren framöver.

Och det var ju kanon att vi fick möjligheten att gå kursen nu, med tanke på att vår lille bebis kommer i september. Har börjat inse att jag kommer att få fullt upp under sommaren och hösten *ler*. Men det är bra, man ska väl inte slappa för mycket antar jag ha ha!!

 Råttorna äter morgonmaten ute i solskenet!!! tänk ändå att solen kan värma kl 8 på morgonen!!! Det ÄR härligt med våren...

Bis 2 å en matte rörd till tårar!!!!

Utställningen gick ju över förväntan.

HP, BIR och slutligen BIS 2

Vi skickar en stor kram av tacksamhet till vår kära uppfödare Jenny Mähler och hennes man Henrik. Jenny ställde Roffe och hon gjorde ett mycket bra jobb. Det märks att hon kan det hon gör.

Jag kände verkligen att det här var precis vad jag behövde, jag har kämpat med min värk som varit värre än nånsin nu ett par veckor. Och min motivation med träning o hundar har verkligen inte varit på topp. Men nu är jag mer peppad än nånsin o jag har - trots att jag hade så ont att jag knappt tog mig ur sängen i morse - kört lite inneträning idag. 

Här har det halvregnat och vi har inte sått nån gräsmatta ännu så det är ingen fröjder syn när man tittar ut på vår lilla tomt på sina dryga 6000kvm... och ingen fröjder tanke att släppa ut hundarna lös på tomten heller.

Däremot har vi tagit en härlig för och eftermiddags promenad idag. På förmiddagen gick vi inåt byn och blev på hemvägen inbjudna på söndagsfika hos några som bor här.

Vem tackar inte ja till lite blåbärspaj och vaniljvisp???? :-D
Lite pinsamt bara att Roffe "filade" till hörnen en aning på deras bro....... men det gjorde ingenting sa dom. Vi får gå dit med en blomkvast som kompensation eller nåt... kanske en flarra vin *ler*.

Håller iaf på att ladda batteriet på kameran så jag kan lägga ut lite bilder på min snygging.

Vi sitter i soffan med lite chips o dip, har laddat en film, och voffarna ligger på var sin sida om oss med varsitt ben och tuggar o smaskar.

Ha en trevlig kväll alla ni som läser!!
Kram

Stora killen

har fått ett nytt halsband. Ett fint svart vanligt läder halsband. Såg ett superfint svart läder med nitar i allra mjukaste skinnet... åker nog in i morgon o handlar det.... o ett fint läderkoppel till utställningen på lördag.

Roffisens 1:a utställning!!!

Ska ladda in bilder från igår, men det gör jag sen. Nu är det frulletajm!

Äntligen Rumsren!!

Skulle nog vilja påstå att Roffisen är rumsren nu!!!

Såååå skönt!!!!

=)


NU!! ska voffarna få mat o solig vårpromenad!! härligt!!!


Höres!


image68
© Doedazz.blogg.se


På kurs med Kurt!

eller snarar med Azlan, japp! den 4 maj drar allmänlydnaden igång. Vi hade turen att få en av 10 platser, ser fram emot att få lite tränings hjälp, trots att det är "husses hund".  Dagen innan är det utställning för Roffe i Härnösand. Fullt upp den helgen antar jag. Hoppas min kropp hänger med oxå!

Igår va det trist o grått väder, men jag o Roffisen tog en härlig vårpromenad trots allt. Hann med att träna några inkallningar, lite fot, och ett o annat "stå". Inte hans bästa sida. Från början då vi fått hem honom va han sååå duktig o hajade precis vad jag ville. Men nu har så klart dessa träniningsstunder legat vilande rätt ofta då jag varit sjuk i över 2 veckor i förkylning o bihåleinflammation. Och det är klart.... saker o ting måste ju nötas in...

Iaf så är jag hur nöjd som helst då jag gör en inkallning och Roffe kommer springande med öronen flygande, svänger runt mitt högra ben och sitter fint vid mitt vänstra..... oj vilken goding! Undrar om han börjat haja vad matte egentligen vill!!!

Fick en godbit såklart!!! sen tittade han på mig lääääänge o väntade på mitt varsågod så han skulle få hoppa iväg o leka igen.

Idag är det betydligt finare väder o vi planerar en promenad i dag oxå!!
I övrig blir det till att ligga i soffan o klia Roffe på magen, jag har värk idag o mår väl sisådär...

Azlan har börjat följa med husse på nya jobbet som säljare (han har tagit tjänstledigti 6 månader från polisen) o han stortrivs, ja Azlan förstås!! Och det är rätt skönt att få en massa egentid med Roffe samtidigt som det är nyttigt för honom att få vara ensam med matte. Roffe fick följa med mig till S igår o fika! Där blev han kliad av 2 små tjejer på 3 år... snacka om att få uppmärksamhet!
Roffe skötte sig exemplariskt och låg mest o sov nedanför mina fötter.


image65
Lilleman har själv klätt sig i eget valda kläder o tänker nog ta med Roffe ut på en promenad... undrar just vart de ska??

Det undrar nog Roffe oxå!!

image66

Men vänta nu.... hur får man fast den här grejen egentligen..... ??

image67

Skulle nån kunna vara så snäll å hjälpa oss lite här? ........


värsta ovädret!

Varför kommer det snö, när det ska komma vår?

Hann iaf med två härliga utedagar med voffarna innan det började snöa igen. I morgon blir det skogen tror jag :-)

Natti!


Rottrobis Ulk

image64

Våran fina Azlan

ingen träning här inte

Har nog sällan känt mig så sjuk nångång. Hade ingen som helst aning att en mänsklig varelse kunde producera såna mängder snor.

Och jag har till och med fått gurgla halsen med smärtstillande gurgelvatten.
 (jo visst finns det, mannen fick det av farbror doktorn när han hade halsfluss..... staaaaaaaaackaaaaaaaaarn.)

Så inte har det blivit nån träning här inte.... har knappt ens orkat ta mig ut å rasta dom stackars varelserna.

Jag tackar gud att vi bor som vi gör. Ibland är det såååå skönt att bara kunna släppa ut dem.

Nu ska jag gå o väcka M, lilleman är redan hos farmor. Mannen har åkt till jobbet. Sen ska jag bädda ner mig i soffan med näsdukar o alvedon.

Bye!

missunsam nanting!

Ja... vad säger man?
Fick ta över en liten Biabädd som min syrra haft till hennes Chilla. Biabädden va till Roffe!

Hör du det!!

image61

image62

Men det är klart, inte går det någon nöd på Roffisen inte!!

image63

Jag låååååååvar Azlan!!! Du ska få en ny biabädd, en egen biabädd i din egen storlek!!
Men lova att inte äta upp den då!!

RSS 2.0