10 veckor

Roffe fyller 10 veckor idag!!

Har just vägt honom, han väger 7,8 kg. Har gått upp 700gr på en vecka, jag hade trott en aning mer men... han är ju inget matvrak precis. Fast nog äter han betydligt bättre än Azlan när han var liten valp.

Om ni vill följa Roffes Viktkurva så klick HÄR!

Inatt har det inte hänt en enda olycka inne. Roffe sover nämligen rätt mycket. Fast vi ställer klockan på 4 för då måste han få gå ut, och då kissar han, sen sover han några timmar till. Men han sover betydligt mindre på dagen än vad Azlan gjorde.

Bilder från gårdagens prommis, ha ha ha visst matchade vi varandra rätt bra!! Som en självlysande karavan strosade vi omkring efter byavägen!! :-)

image28

image29

image30

"- fan brorsan!! kan vi inte vända å gå hem nu, jag fryser i hjäl juh!!!"

Vi börjar öva på "Ligg"

Har tränat både ute och inne idag. Inne tränade vi på kontaktövningarna, ibland fick han lite "godis" o ibland lekte vi med trossen. Sen varvade vi ner lite o myste, tränade lite "stå" och började lite med "ligg".

Försöker att begränsa mig lite med godisbelöningarna. Jag är lite rädd att godiset slår ut maten så han inte får i sig tillräckligt med det som han egentligen behöver. Så jag brukar ta lite av hans kulor som blir kvar från måltiden alt tar jag från nästa "ranson" och belönar med. Och det fungerar precis lika bra. Ibland kan han få lite skinka i små tärningar eller lite leverpastej i tärningar. Försöker att varva med godis o bus. Så att belöningarna aldrig blir enformiga.

Iaf, efter att vi tränat inne så gick vi ut o gick en kortare prommis, vi fortsatte med lite kontaktövningar o lite bus. Jag la små foder kulor lite var stans i en snödriva och sen fick Roffe leta reda på kulorna o käka upp dom!! Sen gick vi in. Roffe ligger o gnager på ett ben och när jag började skriva det här inlägget så väntade jag på att Chrille å Azze skulle komma in från sitt träningspass. Chrille tränar fys ikväll o Azze hänger med. De har sprungit uppför berget o jag vet inte allt de gjort men när de nu kommit in ska doggsen få sin kvällsmat. Sen är det dags för Roffisen att gå ut och göra Nr 2 :-)
(kissat gjorde han tydligen nyss i köket medan jag satt här.... hörru "matte", skärp dig" säger Roffe)

Här kommer lite bilder från dagen:

image23
©Pia Norén

Nisse försöker snika åt sig av Roffes mat!

image24

Men Roffe knuffar bara bort honom...

image25

Sen är det ju alltid kul att busa med "brorsan" !! (de är ju inte bröder på riktigt, men från samma kennel)

image26

När man tränat så duktigt så är det skönt att slappna av en stund o gnaga lite på brorsans ben, man måste passa på medan han inte är hemma, han blir så sur annars...hmprf!!!

image27

Visst är jag söt!

Nu är det kvällsmat!!

Bye!

Snö i massor


image21
©Pia Norén

Oj vad det snöade inatt!
I morse när jag va ute med hundarna så försvann nästan Roffe under all snö när han envist skulle hoppa ut i snödrivan och kissa. Det blev "höga benlyft" på vägen tillbaka.

Vi va ute en stund mitt på dagen, hela familjen, Chrille skottade snö o jag höll koll på doggsen. Roffe är verkligen en kaxig krabat som inte låter sig skrämmas av nånting. Eftersom han är så liten ännu så blir det inga längre promenader utan vi brukar promenera en väldigt kort bit och under den biten så är det räser som gäller. Azlan älskar att springa lös ute o Roffe försöker så mycket det bara går att hålla efter. Idag va det dock lite väl halkigt på vägen så rätt som det var så såg jag Roffe komma, som skjuten ur en kanon, kanandes på sidan! Oj vad det såg roligt ut. Och Roffe, han bara ställde sig upp, skakade lite på sig och så satte han av i samma fart igen.

Finns det nåt härligare än att se en liten valp som pinnar på, allt vad de små korta benen bär :-)
Azlan får jag hejda ibland, då han kommer dundrandes mot oss i 180 nyck!!! är ju så rädd att han ska springa över Roffisen.

image22
©Pia Norén

Ibland behöver man ju en kisspaus oxå!

Här inne tränar vi på med våra kontaktövningar. Vilket inte alltid är det lättaste då även Azlan gärna vill vara med. Han brukar få ligga stilla en bit bort i väntan på sin tur. Skadar ju inte att öva lite platsläggning i köket heller! Alla sätt är bra!, som de säger.

Roffe har ätit lite dåligt de senaste dagarna, å andra sidan är han väldigt intresserad av Azlan´s mat (han äter Hills) och kanske har han lyckats snika åt sig en del mellanmål för vågen visade på 7,1 kg idag. Vilket är iaf minst 700gr vikt ökning sen vi hämtade hem honom. Då vägde han 6,4kg.
Så nog går han upp i vikt som han ska.
Idag fick han iaf lite hackad skinka o då gick det ner. Morgonmaten slinker oxå ner utan problem då jag ger dem Laxolja. Det förhöjer väl själva smakupplevelsen på maten kan jag tänka mig hihi! Gormégrabbarna!

Nu ska jag ta å göra nån nytta här hemma!
Bl.a kloklippning!!

Hej då världen!

9 veckor gammal

image20
©Pia Norén

Rottrobis Doe Dazz
9 veckor gammal


Roffes vikt kurva

2008
4 Januari       8 veckor gammal:      
ca 6 kg.

11 Januari     9 veckor gammal:       7,1 kg

18 Januari    10 veckor gammal:      7,8 kg

11 Februari   13 veckor gammal:     12,1 kg

20 Februari   14 veckor gammal:     14,2 kg

Nya Övningar

Har haft besök av Diva med Husse & Matte. Azlan o Diva fick busa av sig. Roffe får vänta lite med att bekanta sig med andra hundar tills han fyllt den "mogna" åldern 12 veckor.

Fick ett häfte med lite beskrivningar på övningar, kontaktövningar o lite annat. Väldigt basic men ska bli jättekul å sätta igång. Hade tänkt börja redan ikväll men Roffe är så trött att han bara sover. Så jag låter honom sova och planerar inför morgondagen ist. Kommer att köra dem på båda hundarna.

Har försökt få igång min systemkamera men jag måste se mig besegrad. Jag fixar det inte, måste lämna in dem. Urk, får nöja mej med den lilla i pocketformat.

Nu väntar sängen!

(Vera: kisse har redan fått ett nytt hem. A ville tydligen ha honom. - VARSÅGOD! säger jag :-)Så kul att äntligen, efter alla dessa år, fått en träningskompis igen!!!
Ser fram emot det!
Kram

Bilder från sommaren 2007 (Azze & Diva)image15
Liten lär av stor
"jag nosar där du nosar"

image18
Azlan "on the way"

image19

DIVA (se hennes egen sida HÄR )
Vart tog alla leksaker vägen???

Har shoppat gärnet med leksaker o tygknutar o ben å lite annat som tandkräm med leversmak, laxolja o träningsgodis. Kollade på en biabädd till Azlan, han tömde nämligen den andra bia bädden på ALLT innehåll, då han spenderade några timmar i en av hundburarna på polisstationen. Azlan fick nämligen vara en dag med Husse på jobbet, vilket tydligen inte uppskattades... suck!!! hund rackare...  (naturligtvis så fick han promenader då o då, kan tyckas självklart men måste kanske förtydligas :-)

Så nu sover herren i soffan med huvudet vilandes på våra indiska kuddar...  vi tänkte skaffa nya biabäddar till båda hundarna. Skulle iaf köpa idag men kom på att de inte rymdes i bilen.

Varför skriver jag det här? Fullständigt ointressant...  så typiskt mig...

Köpte iaf en hel del leksaker till Roffe, i förhoppning om att han ska bli lite mindre intresserad av en del andra saker här hemma. Problemet är att jag knappt hann innanför dörren förrän Azlan lagt beslag på alla grejer. En del hade han helt sonika burit bort o "gömt".

Stackars Roffe fick ligga bredvid o titta på när Azlan "lekte" med hans saker. Och Azlan som aldrig varit intresserad av leksaker.. inte så här iaf!! han gillar bäst å gnaga på ben.. Vilken retsticka!!!

Så Azlan!! -vart tog alla leksaker vägen???


image16
Uppdatering:

Jo då, alla sakerna är återfunna o nu är de rättvist fördelade mellan Stor & Liten.

HmmTänkte lägga upp lite bilder men blogg.se vill inte vara med på det. Oftast vill den inte det så här sent på kvällen, och det är oftast då jag har tid å sitta.

Så inga bilder nu iaf.

Inte hänt så mycket idag. Grabbarna har varit ute rätt så mycket idag. Och lille Roffe kissar lika mycket ute som inne haha jag har nog inte lärt mig synka honom så bra. Men han är mest intresserd av att käka snö när han är ute, om han inte jagar minsta katten förstås. (nu får kisse smaka på sin egen medicin hehe, de har blivit värsta goa kompisarna som brottas på köksgolvet och har sig)

Kört lite kontaktövningar idag oxå. Samma samma!

Roffe är en riktig krutburk! Full räser hela tiden och sen sova gärnet, typ powernap! Det är liksom på eller av som gäller. Jag brukar få sätta mig ner hos honom o lägga honom på rygg o stryka på magen försiktigt för att få honom å varva ner. Då tittar han så konstigt på mig, typ "eeh varför håller du fast mig??"

Han är bedårande söt iaf. 

Azlan har varit väldigt snäll, även om han de senaste dagarna mest gått och muttrat på honom. Morrat om Roffe lagt sig för nära honom, eller om Roffe tar hans ben... eller om han gör nåt annat som irriterar honom. Det är som om han verkligen förklarat för honom vad som gäller här i huset.

Men så idag, la sig Azlan för första gången ner på rygg när Roffe ville busa, som för att visa att han oxå kunde vara lekfarbror och lixom gick ner på Roffes nivå. Roligt å se.

Nu har jag annat å göra.. :-)

5 Viktiga Behov (vård av barn o ungdomar)

Hunden tillfredställer 5 viktiga behov när det gäller vården av barn och ungdomar.

1. Organiska behov. Tillsammans med  hundar leker barn mer o får mer motion.

2. Emotionella behov. Hunden är en stor källa till positiva känslor och uttryck.

3. Kulturella behov och sociala behov. Hunden bidrar till att barn lättare knyter nya kontakter.

4. Utvecklingsbehov. Genom att lära hunden till exempel ett trick stärks självförtroendet.

5. Andliga behov. Barn blir mer etiskt medvetna och uppmärksamma på andra människors känslor och behov.

Källa: Hundens betydelse i vården av barn och ungdomar, examensarbete 2006 av Stina Fallemark och Christin Fallkvist vid Instutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle.

.relalalaxa.

 
         

  
 leka leka leka

image11

men kompiiiiiis, vänta på mig!! Hallååååå!!!

image12

Jag vet iaf hur man relaxar!(tyvärr inte bästa kvalisorten på bilderna men den bättre kameran har fått fnatt, så nu är det pocket kamera som gäller ett tag framöver. Tyvärr)

Softar dag

Idag har jag inte hunnit vara med Roffe så mycket. Chrille har fått sköta om honom idag, eftersom jag haft ärenden in till stan. Så jag kom inte hem förrän kl 18.30 nu ikväll o formligen stupade isäng. Sen sov jag till kl. 22 ungefär, klev upp o borstade tänderna, gosade lite med Roffe. Han envisades med att jaga mina fötter, men eftersom mina fötter är mina fötter så insåg han snart att det kanske är roligare att leka med sina egna leksaker. Fast vi har gosat rätt mycket. Han har suttit i min famn, måste ju passa på o njuta medan de är så små. Han är så otroligt söt o fin och charmig. Och sakta men säkert så lär jag känna hans "jag" mer och mer.

Tänk att man kan känna sån villkorslös kärlek till sina hundar.

Har som vanligt övat lite på kontakt övningarna o nu börjar han verkligen hajja vad det är frågan om. Vad matte vill alltså. Och kommer som ett skott när man ropar, ja oftast iaf.

Sov nere på soffan inatt, för att ha lite koll på Roffe o det är lättare att gå ut med honom om man slipper gå upp o ner för trappen hela tiden. Den knarrar så risken finns ju att LilleGrabba (Isaac) vaknar. Och det vill vi inte.
Roffe sov iaf nedanför mig hela natten.


Svärföräldrarna va här idag, första besökarna sen Roffe flyttade hem till oss för 3 dgr sen. De tyckte att Roffe var ett superduper namn!! Och naturligtvis att han är världens sötaste.

Ja, hade väl inte så mycket att blogga om idag! mest svammel från min sida.
Roffe ligger här nedanför mig och sover, han sover oftast på golvet. Inte på bädden. Däremot brukar mina crocs ligga i hans bädd o även Isaacs gosedjur Pandan. Hm.... undrar om de fick hjälp att ta sig dit eller????

Hihi, kollade just till honom, han ligger på rygg med öronen åt alla håll o benen rakt upp :-) SÖTNÖT!!

Nä, sängen väntar!
Inga nya bilder idag, kanske i morrn!

Över å ut

Bilder Roffes 2:a dag i Rödtjärn

image4
Leka är kul! Men vet lillGrabba att det är hans elefant du tjuvat??

image5
Jag försökte skura golven idag, med 2 hundar o 2 barn så blir det fort rätt smutsigt...
Men det var inte det lättaste när man hade en liten Roffe som jagade moppen kors o tvärs över hela köket!
Jag försökte avleda honom, jag försökte skura jätte jätte FORT!!!
Tillslut så var jag tvungen att bli lite bestämd o säga nej och samtidigt ta honom vänligt men bestämt i nackskinnet o flytta undan honom. När han sekunden efter försökte attackera moppen igen morrade jag lite dovt och då stannade han upp! Och då va jag snabb på att berömma honom.
Efter ytterligare 2 ggr med ett dovt morrande (ja, jag erkänner, jag försökte låta som en hund hihi) så förstod Roffe att det inte var nån idé, moppen var mattes. Punkt!

Sötnöt!!

image6
En olycka händer så lätt, och ibland så hinner man bara inte. Men det gör ju ingenting.
Inte när man är liten bebis.
Matte får försöka vara lite snabbare nästa gång Roffe gnäller till.
För det gör han, han gnäller oftast när han vill bajsa o kissa, som för att säga till. Så jag brukar skynda mig att lyfta ut honom när han gnäller så kanske han snart kopplar ihop gnället med ute.
Ibland hinner han kissa några droppar på golvet men "kniper" om man lyfter upp honom och sen fortsätter han kissa klart ute på gården.

Tänk vad mycket man ska lära sig när man är liten o just flyttat från mamma o alla syskon. Men det är ju tur att man får mogna i sin egen takt.

image7
- men Matte! Skynda å lyft ner mig då så jag får busa med min stora kompis!!!

image8

Oj då, Azlan har fått syn på något konstigt, bäst att gömma sig lite...
Det är bra att ha stora kompisar som gör att man känner sig trygg.

Klicka HÄR för att komma till Kennel Rottrobis hemsida. Där finns fina bilder på mamma Tjugi o Pappa Hoffa samt alla syskon. (D-kullen)

Nu är det dags att sluta ögonen, snart är det kissdax igen.
Jag har en dålig vana... - att fastna framför datorn alltför länge.


Vill bara sända en bukett med tusen röda rosor till min vän Vera som ställde upp som sällskap o chaufför när jag hämtade min lille prins. Dessutom är det superkul att jag fått en träningskompis.

<3 KramiZ <3

Got Ya!!!

Idag har det varit full rulle här hemma hos oss. Roffe sov rätt bra inatt, va bara ute några ggr med honom. Jag sover nere på soffan o Roffe ligger nedanför mig på golvet, på hans bädd. Och Azlan ligger antingen i soffan (och det är en annan historia) eller så nere på golvet bredvid Roffe.

Av ngn konstig anledning så när jag ska prata om Roffe så säger jag ibland Rolf..... mysko?? (*asg*)

Iaf, tillbaka till ämnet.
Jag tror på ngt sätt att Roffe ställer in sina nätter efter Azlan. Eftersom Azlan varvar ner när vi släcker ner så gör även Roffe det. Och jag tror att det är pga av Azlan som Roffe är så lugn nattetid. Sover Azlan - sover Rolf! NEJ!!! jag menar Roffe, ja ni ser ju!!!

Vid halv 7 i morse va det iaf dax att gå ut o lätta på trycket, Azlan som är lite morgontrött ville hellre ligga kvar på soffan. Så jag o Roffe gick ut o kissade.

Sen blev det räääserRoffe i vardagsrummet, matte var trött o ville helst vila en stund till så vad gör man med en galen valp som studsar omkring o bara vill leka när man själv vill sova. Jo, man tränar litegrann. Efter 3 st kontaktövningar så blev räääserRoffe trött o ville vila. Jag va inte se att krypa tillbaka under täcket i soffan o slumra nån timme till.

Annars har dagen gått jättebra. Vi har fortsatt på våra små övningar o lekt o busat o vilat om vartannat. Men jag måste erkänna, det är inte lätt att ha både en människovalp Och en rottisvalp hemma.

Titta vad jag hittade i hallen!!!

GOT YA!!!!

image3

Sen när började man lära barnen att bada i hundarnas vattenskålar???
Har jag missat ngt eller????

:-)

Dagens träning

Kontaktövningar - jag lägger fram en godis framför honom o när han tittar på mig så säger jag varsågod. Samma sak när han får mat. Jag ställer ner skålen och när han tittar på mig så säger jag varsågod o han får äta.
Första gångerna hoppade han runt omkring o försökte febrilt komma fram till godiset/matskålen, men jag tror han börjar fatta vad det är jag vill nu. Och det är så roligt att se hur fort han lär sig.
Inkallning - Här får Michelle vara med. Hon sätter sig en bit bort från mig o Roffe och lockar till sig honom. När han kommer fram får han godisen.
Vi har oxå övat några ggr på "stå". Detta med tanke på framtida utställning. :-)

Absolut inga avancerade övningar utan allt är mer på lek o skoj  o mysnivå.
När han verkligen förstår vad det är jag vill så får jag göra övningarna lite svårare. Jag har ju en del böcker oxå som jag läser  just nu. För att fräscha upp minnet lite o få lite tips o ideer.
Jag vill hellre lära in lite åt gången och göra det nogrannt än att introducera flera övningar och kanske slarva.
Jag är ju ingen expert utan jag lär mig för varje dag! Och i och med Azlan så har vi lärt oss en hel del om hunduppfostran. Men vi har såååå mycket kvar att lära o kommer nog aldrig att bli fullärda oavsett hur många hundar vi kommer att äga.
Det finns alltid nåt man kan göra bättre. Och det som fungerar på Azlan kanske inte alls fungerar på Roffe. Men som tur är har vi en toppen uppfödare som stöttar oss 100%.
Så tryggt att veta att vi alltid kan ringa o fråga om det är något.

Jenny - du är bäst!

tack


Söt som socker

image1

Allt går bra med voffsingarna.
Azlan är lugn och tar det försiktigt när han går fram. Han vill så gärna busa med lilla Roffe men matte får dämpa honom en aning ibland. Särskilt utomhus, då han kommer hoppandes o tvärstannar mitt framför lilleman. Han får ju inte trampa på honom.

Roffe är verkligen störtskön, o väldigt lättlärd. Lyssnar redan rätt bra på namnet Roffe o kommer skuttande som en kanonkula när man ropar.

Han försöker ibland springa iväg med min ena crocs sko, så då brukar jag få avleda honom med en annan leksak och det har gått bra.
Roffe fick ett litet tuggben, Azlan har nämligen ett stort. Det är bara det att det där lilla benet helt plötsligt dök upp i soffan under kuddarna... hm... jag kan garantera att det INTE är Roffe som gömt det där. Den skydlige ligger här nedanför mina fötter just nu ... :-)


Dagens Träning

Kontaktövningar, och "stå"
Lite inkallning utomhus.

Vi tränar bara nån minut åt gången, så han inte ska bli för trött o lessna.
Att sluta när det går som bäst är väl ett rätt bra motto?

Natti

(bild på vår soffpotatis Azlan)

image2

Roffe

Igår flyttade han hem till oss. Vår lille Roffe.

Rottrobis Doe Dazz

Fader: ZUMA´S Joe Jazz    Moder: QG Crni Lotos

Uppfödare: Jenny & Henrik Mähler Kennel Rottrobis, Timrå

www.rottrobis.se


En underbar liten rottiskille som kommer från Timrå och Kennel Rottrobis. Här hemma finns redan sedan 2½ år tillbaka en annan hanne. Rottrobis Ulk men som kallas för "Azlan".

Roffe är självständig, trygg o väldigt social. Han fick ett fint välkommnande av vår hanne Azlan som på direkten tog honom till sig som hans egen son. Som han säkert kommer att lära "allt han kan".

Han följer mig vart jag än går o lägger sig gärna nedanför mina fötter och sover en stund. Han kommer faktiskt till och med när man ropar, ja iaf ibland ;-).

Första natten gick super! Han sov till 4, sen fick han gå ut och kissa. Kissade några ggr till på morgon sidan o halv 8 gick han fram till köksbänken där hans matskål stod och tittade upp o gnällde som om han förstod att hans mat stod där uppe. Så vi gav han morgonmaten o sen ut igen.


Har tränat lite kontaktövningar, lite "stå" och ropat hans namn o busat lite med trossen. Går så bra. En framåt och kavat liten kille men som ändå har nåt väldigt ödmjukt i blicken.

Vi är redan förälskade!!


(bilder kommer, måste bara ladda batteriet)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0